Garantie

Mocht de Protoplast niet werken zoals je van ons mag verwachten neem dan contact met ons op.

Klachten welke ontstaan door verkeerd gebruik of werkwijze zijn gebruiksklachten en vallen niet onder de garantie. Denk eraan dat het verwerken van Protoplast met heet water gebeurt à wees voorzichtig!

Wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor schade aan andere producten/materialen als het gevolg van werken met Protoplast.

Heb je een probleem met Protoplast of een vraag over het gebruik ervan neem dan contact met ons op. Wij zullen je in alle gevallen zo goed mogelijk helpen of adviseren.

Vragen en Klachten

Protoplast.nl wil dat je tevreden bent. Daarom proberen wij je zo goed mogelijk van dienst te zijn door je onder andere via deze website zo goed mogelijk te informeren. Mocht je toch vragen of opmerkingen hebben dan verzoeken wij je een email te sturen aan info@protoplast.nl.

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@protoplast.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.